СУБЛІМОВАНІ ПРОДУКТИ
Сублімаційна сушка - процес, при якому заморожена сировина міститься в низькотемпературний вакуум і кристали льоду в продукті сублімуються у водяну пару, в той час, як клітинна структура оригінального продукту залишається недоторканою. Незважаючи на те, що в процесі сублімації фрукти та ягоди втрачають свою вагу, проведені дослідження показали, що природні антиоксиданти, вітаміни, мінеральні речовини, що містяться в м'якоті свіжих плодів та ягід, після сублімаційного сушіння зберігаються на 95%.
Використовуючи сублімовані ягоди в кулінарії, можна не турбуватися, що готовий пиріг або коктейль доведеться підфарбовувати або додавати ароматизатор. Аромат від ягід настільки сильний, а головне натуральний, що ніяких добавок не вимагає.
Вологість сублімованих ягід не перевищує 8%, тому їх часто використовують у розмеленому вигляді як додавання в тісто, креми, коктейлі, так і напої.
Сублімовані фрукти використовуються як натуральна смакова добавка у чаї, каші, мюслі, шоколад та різну випічку. Відмінно підходять для приготування фруктових морсів та соків (залити теплою водою на 10-20 хвилин)
Виробник - Україна